Historien om Henry Blake

På oppdrag fra den australske regjeringen i 1878 startet det krevende arbeidet med å bygge en jernbanelinje mellom Port Augusta i sør, opp gjennom det knusktørre ørkenlandskapet til Alice Springs.

Et arbeid som tok 47 år og som krevde flere menneskeliv. Jernbanelinjen, som nå er utvidet til Adelaide i sør og Darwin i nord, kalles Ghan linjen. I dag er The Ghan en av de mest kjente transkontinentale togstrekninger, og tiltrekker seg togentusiaster fra hele verden.

Sivilingeniøren Henry Blake fra den lille idylliske havnebyen Port Augusta var sentral i planleggingen av den opprinnelige togstrekningen fra Port Augusta til Alice Springs.

Han var ekstremt opptatt av kvalitet og punktlighet, og det var han som insisterte på anskaffelsen av damplokomotiv bygget i Manchester i England. Henry Blake var nemlig overbevist om at det måtte skikkelig kvalitet til for å betjene togstrekningen gjennom ørkenen i rute.

Det er nettopp disse kvalitetene vi har lagt vekt på i produksjonen av våre klokker. At de i tillegg har en tidløs design og eleganse er til ære for Henry Blake.

tog
tog1